FK ZSK

osnovan je 1950. godine kao SD Zlokućani, 1970. godine se gasi, a već 1972. nastavlja sa radom kao FK ZSK. Sve do 1997. godine nije imao sopstveni teren, a svoj dom zvanično otvara 14.8.1997. godine u prijateljskoj utakmici sa Crvenom zvezdom. Izgradnjom tribina kapaciteta 1000 sedećih mesta danas je to jedan od najboljih fudbalskih stadiona u Valjevu, a i šire, lociran na nekadašnjem Senjaku, po kome i dobija naziv.

Kroz klub je prošla velika plejada uspešnih igrača, među njima su Miša Pavić, Miroslav Mima Begović, Vladika Ladavec, Slobodan Santrač… Zapaženi klupski igrači su Dragan Marović, Aca Nikolić, Dragan Milivojević Džokej, Mića Ilić, Mikan Ranković, Branko Vićentijević. Kao predsednici kluba istakli su se Boško Đerić, Bobe Opačić, Miša Rvović, Živojin Erić, Vladimir Stojić, Obren Mirković, Rodoljub Đerić, Miško Ratković, Ivan Dasović, Mima Begović, a posebno Jovan Pimić.

Nepravedno bi bilo nepomenuti Živorada Žiku Pločića, čoveka koji je poslednje dve decenije sigurno sinonim za ovaj klub, njegov alfa i omega i dugogodišnji šef stručnog štaba.

Najveći rezultatski domet FK ZSK je plasman u Drugu Saveznu ligu 2000. godine, u kojoj se zadržao dve sezone. Nakon tog velikog uspeha, nailazi težak period za ovaj klub i seljenje u niže rangove, sve do Okružne lige Kolubara, čiji je poslednju deceniju i više jedan od najstabilnijih članova.

FK ISKRA (DONJA BUKOVICA)

iz Donje Bukovice osnovan je 1980. godine i počinje takmičenje u Seoskoj ligi. Zvanično takmičenje otpočeo je 1985. godine u Opštinskoj ligi Valjeva. Osnivači kluba bili su Vladan Živković i Boban Tadić, a za prvog predsednika izabran je Veroljub Matić. Tim je vodio prvi trener Brana Milosavljević – Pidon. U periodu 1986. – 1990. klub se stabilizuje i počinje da igra zapaženu ulogu u ovom rangu takmičenja. Intenzivno se radilo na stvaranju nove generacije igrača, stasao je novi tim koji uspeva da izbori ulazak u Međuopštinsku ligu. U sezoni 1994/1995 na kormilo kluba dolazi uspešni privrednik Dušan Janković koji je obavljao funkciju sportskog direktora i ujedno bio jedan od glavnih finansijera kluba. Već u narednoj sezoni osvaja prvo mesto i stiče pravo igranja u Okružnoj ligi Kolubara čiji je i danas član. 

Klub dugo nije imao svoje igralište, ali je angažovanjem meštana iz ovog sela i agilne uprave i sponzora uz velike napore izgrađeno sopstveno igralište, gde se sada obavljaju treninzi, igraju zvanične utakmice i uspešno rade i mlađi pogoni ovog kluba. 

Klub svake godine organizuje memorijalni turnir u znak sećanja na svoje bivše prvotimce Miloša Timotića i Miodraga Rajčića, koji su tragično nastradali.

 

FK MLADOST (DRAČIĆ)

je iz sela Dračić i osnovan je 1978 .godine od strane entuzijasta okupljenih oko Omladinske organizacije. Ima sopstveni stadion sa svlačionicama gde trenira i igra prvenstvene utakmice. Za osnivanje kluba najviše je zaslužan tadašnji predsednik omladine Tomislav Gođevac, prvi predsednik je bio Jovan Todosić, a trener Vlajko Brković, jedna od legendi valjevskog fudbala. U početku, klub je postizao različite rezultate, ali tek sa izgradnjom sopstvenog igrališta dolaze uspesi.

Najbolji rezultat je postignut u sezoni 1982/83, gde je zabeleženo više pobeda nad renomiranim ekipama u Međuopštinskoj ligi i pored činjenice da su fudbaleri iz Dračića debitovali u ovoj ligi. Međutim, posle uspeha naišao je pad jer su u ekipu dovedene igrači sa strane, što je ,pokazalo se ubrzo, bila pogrešna politika.

FK Mladost posle godina igranja u Međuopštinskoj ligi uspeva da se u sezoni 2012/13 plasira u Okružnu ligu Kolubara čiji je i sada član.